ESTRATÈGIES SUBVERSIVES PER A ARQUITECTES. 

ARQUITECTURA, CULTURA I COMUNICACIÓ  

Objectius:  

Des de l’ anàlisis d’intel·ligència, l’estratègia, la comunicació i la negociació, es donaran eines als arquitectes per abordar els reptes de l’actualitat en un moment on les certeses i les normes que han regit fins ara estan desapareixent.

Entre d’altres continguts, es veuran casos pràctics, la construcció d’una marca persona i la creació d’un Pla Estratègic i de Comunicació eficaç.

Amb aquest curs, arquitectes i altres professionals haurien de tenir prou eines per planificar d’una forma estratègica la seva pròpia comunicació. 

 

Professora responsable: 

Pati Núñez_Barcelona_ Periodista, Comissària i Consultora d’Estratègia i Comunicació. És directora de Pati Núñez Agency, una consultoria especialitzada en arquitectura. És a més fundadora i Codirectora del festival d’arquitectura i ciutat Open House Madrid. Ha estat co-Comissària de l’exposició “L’Herència de Coderch” i productora de pel·lícules d’art i arquitectura com Hello Mrs. Hock, de Jordi Bernadó o Recordando a Coderch, de Poldo Pomés. Treballa como consultora per diversos col·legis d’arquitectes, fundacions, empreses i arquitectes.

www.patinunezagency.com

 

Altres professors

Jacobo García-Germán_Madrid_Doctor arquitecte (ETSAM), MArch. (AA), professor de Projectes Arquitectònics a l’ETSAM. És autor de diversos llibres, entre d’altres Estrategias operativas en arquitectura. Técnicas de proyecto de Price a Koolhaas, Premi FAD de Pensament i Crítica al 2013. Forma part del Grupo d’ investigació Prácticas Emergentes en Arquitectura de la Universidad Politécnica de Madrid. Parlarà de Protocols Secundaris, és a dir: quines estratègies s’han de posar en marxa quan falla el “Protocol Primari”, la forma tradicional d’aconseguir feina.

www.garciagerman.com

Daria Pahhota_Nueva York_Directora de Comunicació de Bjarke Ingels Group (BIG). Autora de les estratègies que han situat al capdavant de la notorietat mundial l’estudi de Bjarke Ingels.

www.big.dk

Nicanor García_Barcelona_Arquitecte, fotògraf i instagrammer, s’ha convertit en una referència en el món digital a partir de la fotografia. Social Media influencer que crea històries a partir d’imatges i les difon a les xarxes

instagram.com/nicanorgarcia

 

Perfil a qui va adreçat:  

Professionals que vulguin aprendre estratègies d’altres disciplines com l’ anàlisis d’intel·ligència, la negociació o la comunicació per entendre el context i assolir objectius.

Estudiants dels darrers anys de carrera.

 

Metodologia docent del curs: 

Es combinaran les classes teòriques amb els case studies més actuals. Es resoldran casos pràctics entre tots. Cada alumne acabarà el curs amb un Pla Estratègic de Comunicació fet.

 

Continguts: 

 1. Comunicació i estratègia  

-          Conceptes bàsics: notorietat, imatge, estratègies

-          Com dissenyar un Pla de Comunicació: Anàlisis del context, Auditoria de comunicació, Definició d’objectius, Mapa de públics i missatges, Canals i eines de comunicació aplicades a l’arquitectura.

 

 2. La marca personal

-          Case Studies reals

 

3. La realitat s’imposa: influencia i mitjans de comunicació

4. Protocols secundaris

- Quines estratègies s’han de posar en marxa quan falla el “Protocol Primari”, la forma tradicional d’aconseguir feina.  

 5. Presentacions eficaces i nous formats de comunicació

 

Horaris: 

De dilluns a divendres:

De 10 a 14h i de 15 a 17h

 

Dates del curso:

25-29 de juliol

 

Preu:

420 Euros

Descompte del 10% para aquells alumnes que es matriculin abans del  15 de juliol.

 

Reconeixement acadèmic: 

2 crèdits ECTS optatius (estudiants de Grau 2010 y 2014)
3 crèdits de lliure elecció (estudiants ARQ 94)

 

Idioma:  

Català/castellà/ anglès, segons l’idioma de l’alumnat .   

 

Més informació:  

punk@patinunezagency.com // +34 667 864 312

 

Inscripcions: 

https://www.etsab.upc.edu/web/frame.htm?i=2&m=general&s=noticias&c=c